Om få dager ringer vi julen inn, forhåpentligvis senker vi skuldrene og nyter fredfulle dager sammen med familie og venner.

En god bokhøst er snart forbi og jeg gleder meg over mange nye og fine utgivelser.

Noen av mine favoritter denne høsten er «En moderne familie» av Helga Flatland. En ung og flink forfatterspire som jeg anbefaler deg å lese. «Tung tids tale» av Olaug Nilssen, en sterk og viktig bok om å være foreldre til et autistisk barn. «Verda er ein skandale» av Agnes Ravatn, en underfundig liten sak om Østland og Vestland, Einar Økland og livet på landet.

«Keeperen og havet» av Maria Parr er en hjertevarm og spennende bok, for små og store lesere.
«Pust for meg» av Cecilie Enger er en sterk bok om tre generasjoner kvinner, om det å bli eldre, om fysisk og mental smerte og om å kunne tilgi seg selv. «Den dunkle dottera» av Elena Ferrante er en stor liten og sterk leseropplevelse. Jeg gleder meg til å lese «Kvelande kjærleik» av samme forfatter som kommer mars 2018.

Høstens vakreste billedbok, synes jeg, er «Jenta som ville redde bøkene» av Klaus Hagerup. En magisk fortelling om å elske bøkene og de som bor i dem, en bok for store og små bokelskere.

Ingen jul, uten poesi!
Er du glad i gode ord og formuleringer, ja så anbefaler jeg deg å ta en titt på «Den siste» av Trygve Skaug, «Mer ren poesi», «Skitten poesi» og «Ren jul».

Høstens herligste bok er en lokal utgivelse, «Jippi – det er mandag», utgitt av den fine gjengen på Solstein på Karmøy. I boken deler de erfaringer og historier fra livet og hverdagen, som kan være inspirasjon for oss alle. I tillegg røper de noen av de gode oppskriftene fra den skjønne kafeen i Krossen på Åkra, Vili & Ve`. Både boken og kafeen anbefales på det varmeste, herlige folk, god atmosfære og mat.

«Jeg håper alltid den harde pakken skal være en bok».
– Ukjent –

Gledelig jul og godt nytt år til dere alle!

Bokhilsen fra Marie på Oasen Storsenter

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share