Forfatterne strømmer til Skudeneshavn 🙂 Vi er stolte av å få være med som SILKeBokhandelen under litteraturfestivalen her! Programmet kan hentes i butikk eller leses på www.silkfestival.no.

Torsdag morgen startet bokhandeleren en god morgen med solbærtoddy og Bukkene Bruse! På sen formiddag braket det løs med besøk av Kjell Arild Pollestad på Solstein, på Veaslettå. Han holdt et foredrag over sin oversettelse av Snorre. Han har også skrevet en flott ungdomsbok med høydepunktene i Snorres kongesagaer. En fin tur til Vea ble det for både Hans Magnus og Marit.

Helene Uri kom innom bokhandelen og hilste på. Det var et hyggelig møte mellom arrangement i Bokstua vår 🙂 Da mørket “senket seg” og butikken lukket dørene gikk til Holmen Brygge for å høre om Skudenesdialekten. Dette er et prosjekt i regi av Karmøy Folkebibliotek, der en skal ta turen innom de forskjellige stedene på Karmøy og prate om dialektene våre. Der var det besøk av forfatter og språkforsker Helene Uri og Marit Elisebeth Høines Totland i prat med Espen Berg og Harald Dale. Hvor er det blitt av «dei blaude konsonantene» i Skudenes? Kanskje vi må bli litt mer bevisste for å beholde ordene «rega, kaga, poda» eller hva med “tri, herligt, vanskeligt og snille, fine”? En interessant debatt om hvor dialektene våre er på vei og hvordan det var før. Språket vårt er levende og føres videre av nye generasjoner.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Etterpå var det SILKeMøte der Helene Uri fortsatte i samtale med Jan H. Landro om den nye boken sin Hålke og det eldre ekteparet som blir innesteng i leiligheten sin på grunn av hålke. Tomas Espedal, forfatter av blant annet Året og Bergeners var i samtale med Jan H. Landro. Han ledet det hele på en finurlig og lun måte. I boken Året vil Tomas Espedal formidle tanker og refleksjoner over begrepet kjærlighet. Det veves inn naturens ubalanse som påvirker det hele. Det ble innslag av #KulTour Live med John Kaare Hoversholm. Mads Pedersen stod for det musikalske innslaget.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

I dag har vi vært på SILKeSenior og hørt Pelle Nilssen og Marit E. H. Totland fortelle om sine bøker. Pelle Nilssen skriver om sin bestefar som stakk avgårde til Ville Vesten og ikke ville vite av sin kone og barn på Karmøy. Alt vel er en historisk roman som tar deg med til ei tid da alt var mye lenger vekk enn et tastetrykk.

I kveld triller vi kofferten videre til Karin Fossum, Tore Renberg, Frode Grytten, Asbjørn Slettemark og Kate Morton. Det blir fine arrangement på Gamle Verksted, Holmen Brygge og på Kulturhuset. Vi gleder oss!

I morgen, lørdag, blir det fullt program på ulike arenaer og signering av forfattere i butikken mellom kl. 11.00 og 15.00. Vi har lagt av bøker til kunder, som ikke har anledning, til å møte opp for signeringer. Det er bare å gi beskjed til oss om du vil legge av en bok, som vi ordner signering i. Ta kontakt med oss på tlf. 52828207 eller send oss en mail: hillesland.skudeneshavn.bok@libris.no.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eller : Ta turen til Skudeneshavn i helgen da vel 🙂

Du er velkommen!

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share