SilkeFin helg

Fredag var Hans Magnus ute på arrangement med Marit Elisebet Høines Totland og Pelle Nilssen, der de fortalte om sine bøker. Etter det fikk han møte Karin Fossum på Gamle Verksted, der Jan H. Landro ledet samtalen. Karin Fossum er en forfatter med mange utgivelser i krimverden. Den nyeste boken hennes Hviskeren får gode omtaler. På fredags kveld tok jeg turen til SILKeMøte med Tore Renberg og konserten hans «Ingen nåde» sammen med Alexander Flotve. Så gikk det «slag i slag» og avslutningen ble et treff med Kate Morton på Gamle Verksted. Det var et hyggelig møte med en stor forfatter. Herlig dame som signerte bøker i full fart. Det hele ble avsluttet med en vakker konsert av Blest. Vel hjemme, på nattestid, ble det bakt sjokoladekake til lørdagen 🙂 Bokhandelen i Skudeneshavn feirer 110 år og da fortjente vi kake.

Lørdag åpnet butikken klokken ti med alle mann/kvinner på plass. Jeg tok meg en tur til SILKeMorgen og ble møtt av vaffel- og kaffilukt tidlig morgen! Det ble en god frokost mens vi lyttet til Gunnar Staalesen og Frode Grytten. Henriette Lie sang vakkert til avslutningen på arrangementet. En HERLIG og god start på morgenen.

Da jeg kom tilbake til butikken, trillende på min koffert med bøker, sydet butikken av hyggelige forfattere og kunder. Det er rett og slett helt herlig 🙂 Solveig, Anne-Christine og Andrea pratet, viste , hjalp, serverte og smilte! Jeg tror de hadde en finfin lørdag sammen.

Arrangementene hang som perler på snor; SILKeKrim med Tom Egeland og Samuel Bjørk, SILKePolitikk med Odd Karsten Tveit og Fredrik Græsvik, SILKeSerier med Aslak Nore og Asbjørn Slettemark, SILKeSamtid med Lars Amund Vaage, Helga Flatland og Maria B. Bokneberg. Butikkdørene stengte klokken tre, med Fredrik Græsvik innenfor, så han fikk signert opp noen bøker før de dro videre.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kofferten ble pakket og spaserturen gikk til Gamle Verksted. Åsne Seierstad i samtale med Odd Karsten Tveit klokken fire. Seierstad har en stemme, en egen evne til innlevelse og til å stille interessante spørsmål. Hvor tema samtales rundt de to søstrene som velger å dra fra Norge til Syria for å delta i krigen. Dette ble boken jeg lå på sofaen og leste søndag. Jeg anbefaler alle som ønsker å sette seg inn i ekstreme grupperinger og menneskers påvirkning på hverandre. Hvor nyansert er vårt bilde av verden i dag? Sterke historier og fortellinger fra virkeligheten.

Det er alltid godt å sette seg ned på siste arrangement og nyte, lytte og slappe av. I år var det SILKeInternasjonal som ble mitt siste arrangement å være med på. Vi fikk høre Samus Murphy, Aslak Nore og Deon Meyer fortelle om sine opplevelser ute i verden. Fint ledet av Rosie Goldsmith. Musikalsk innslag var ved Andreas Petterson. Og for min egen del, så var nok Deon Meyer et høydepunkt. Jeg har lest flere av hans krimbøker fra Sør Afrika og synes fremdeles at det er spennende lesning. Og på lørdag fikk jeg autografen hans også, i en ny bok 🙂

Takk for en SILKeFin litteraturfestival!

Bokhilsen fra Marit

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share